Peek insight

Voorstellen van de praktijk en mijzelf

Het leveren van zorg is een persoonlijke en delicate onderneming. Mensen stappen niet zomaar op een hulpverlener af. Vaak is dat omdat ze al van alles hebben geprobeerd en er zelf niet meer uitkomen. Als ze uiteindelijk de stap hebben gezet dan is adequate aandacht en een professionele maar ook persoonlijke aanpak van groot belang voor het welslagen van het verbetering van de klachten. Dat is wat ik met mijn praktijk wil bieden: dat u binnen een voldoende veilige context van de behandelrelatie een kijkje kunt nemen in uw binnenwereld en de invloed daarvan op uzelf en de buitenwereld kunt onderzoeken. Hierdoor kunt u inzicht opdoen in de patronen waardoor u vastloopt maar ook handvatten vindt om deze patronen te veranderen. Daarnaast bied ik binnen mijn praktijk aan enthousiaste collega’s die aan het begin staan van hun carrière als GZ- of klinisch psycholoog, of aan collega’s die zich willen verdiepen in een specifiek onderdeel van het vak, de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring te delen in de vorm van supervisie.

 

Walter Peek

Sinds 1988 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. In eerste instantie als fysiotherapeut, maar vanaf 1998 heb ik de definitieve overstap gemaakt naar de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Nadat ik 6 jaar als eerstelijnspsycholoog in de vrije sector heb gewerkt, zocht ik de verdieping in het vak door de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog te volgen. Na afronding in 2008 heb ik in diverse klinische en deeltijdklinische settings van de specialistische GGZ gewerkt en werk momenteel naast deze praktijk bij een grote instelling in de ambulante zorg. Ik beschik inmiddels over ruime ervaring in het onderzoeken en behandelen van mensen met diverse, complexe en psychiatrische problematiek.  
Mijn praktijk is een eenmanszaak, maar ik werk geregeld samen met psychologen en psychotherapeuten van Psycholoog en Psychotherapeut Specialisten Utrecht, en andere collega’s uit mijn netwerk.

 

Registraties:

BIG-geregistreerd klinisch psycholoog onder nummer 29034677925 (per 24-01-2008).
BIG-geregistreerd psychotherapeut onder nummer 49034677916 (per 31-03-2008).

NVPP-psychoanalytisch psychotherapeut.
NVGP-groepspsychotherapeut.
MBT-basistherapeut.